Lunch. Codziennie coś nowego


Lunch. Codziennie coś nowego

Nie trzymamy Was już dłużej w niepewności. Oto, co nasi kucharze chcieliby zaserwować Wam w tym tygodniu na lunch:

PONIEDZIAŁEK
Krem pieczarkowy
Roladka z kurczaka, młode ziemniaki, bukiet sałat z sosem winegret
Makaron z zielonymi szparagami (W)
Ciasto czekoladowe

WTOREK
Krem szparagowy z nutą orzechów prażonych
Policzki wołowe, czerwona soczewica, warzywa
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą (W)
Racuchy z cukrem pudrem

ŚRODA
Zupa szpinakowo-grzybowa z kwaśną śmietaną
Makaron z manioku z wołowiną na ostro w sosie sojowym
Papryka faszerowana kuskusem z warzywami (W)
Krem bananowy z amaretto

CZWARTEK
Zupa z czerwonej soczewicy
Grillowany befsztyk  z młodą kapustą i puree
Jajko sadzone z młodą kapustą i puree (W)
Budyń pomarańczowy z karmelizowanymi orzechami

PIĄTEK
Minestrone z tortellini ziołowym
Tilapia z cytryną, pieprzem marynowanym, pieczona z czosnkiem, natką pietruszki podawana z pieczonymi warzywami i sezamem (W)
Tartoletka z musem bezowo-malinowym i miętą

Smacznego! Do zobaczenia :)

* W – nasz wegetariański pomysł na lunch