Witamy w zespole!


Witamy w zespole!

Tydzień temu do naszego zespołu dołączył Piotr Gietner, który z branżą gastronomiczną związany jest już od 35 lat. Pełnił rolę szefa kuchni m.in. w Hotelu „Mercure – Panorama” we Wrocławiu, Hotelu „Król Kazimierz”
w Kazimierzu Dolnym, Hotelu „Senator” w Dźwirzynie koło Kołobrzegu, hotelu „Andersia” w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał pracując nie tylko w kraju, ale również za jego granicami (Niemcy, Austria, Anglia, Szwecja, Holandia). Jego wiedza i talenty kulinarne wykorzystywane były podczas bankietów w polskich ambasadach oraz w kraju podczas przyjęć dla Prezydentów RP.
Ukończył technikum gastronomiczne, a po nim studium hotelarskie. Swoimi doświadczeniami zawodowymi i wiedzą dzielił się również z widzami programów emitowanych w TVP1, TVP2, TV4 oraz czytelnikami miesięcznika „Men’s Health” (redagował dział” Porady kulinarne”). Praca jest jego pasją. Znany jest z zaangażowania w inicjatywy i działania społeczne. Był członkiem Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz prezesem oddziału dolnośląskiego OSSKiC.
Z zamiłowania żeglarz – morze to jego drugi (obok kuchni) żywioł. Pasjonuje go także muzyka. Ukończył szkołę muzyczną w klasie klarnetu.